BAGAIMANA NAK KURUS ? KISAH SAYAsalam semua

Have you had your shake today ?

Sekarang masih sama , kalau bercakap pasal bagaimana nak kurus , pasti anda terfikirkan pelbagai cara , bagaimana nak kurus dengan berkesan ? Mudah ke ? Susah agaknya . Ha itu semua adalah persoalan yang berlegar-legar didalam kepala saya suatu ketika dulu .

Ok , 1st yang saya rasa nak buat adalah aku tidak akan makan nasi , konon masa itu rasa bila makan nasi , sure tidak akan turun berat badan , hahaha masa itu ramai yang memang tertipu lah kalau cakap , tidak makan nasi akan cepat kurus . 

Sebenarnya , hakikat yang lama telah saya pelajari adalah kita kena makan , makan lah tidak kesah apa sahaja . Hendak makan nasi , boleh ... hendak makan mee .. boleh .. apa sahaja . Berlebih lagi saya adalah jenis yang tidak boleh tinggal nasi . Oh tidak ! Ha.. nasi adalah sumber kaborhidrat yang paling penting untuk tubuh badan kita tau .

Cuba anda semua soal diri anda , boleh ke anda tidak makan nasi sehari ? seminggu ? sebulan atau setahun ? oh tidakkk bukan saya lah kan .. Jadi waktu itu saya tekad , bagaimana nak kurus tetapi dalam masa yang sama tetap boleh makan nasi .

Pada Dec 2010 , saya berkenalan dengan produk Herbalife , saya tidak mengambil masa yang lama untuk mengkaji produk hebat ini . Maklum sahajalah masa itu saya benar - benar ingin tahu bagaimana nak kurus . Saya melihat sendiri testimoni coach Herbalife saya diwaktu itu . Wah , saya kagum , teruja , tidak percaya dan akhirnya yakin dengan produk yang diperkenalkan kepada saya diwaktu itu . Betul kata orang tua-tua , jika kita berkehendak dan berkemahuan , insyaallah allah akan tunjukkan jalan kepada kita .94kg (Disember 2010)


Saya terus membeli dan menjadi ahli melalui coach saya , saya inginkan dia menjadi coach saya kerana saya yakin dia boleh membantu saya . Masa itu saya memang tidak tahu bagaimana menggunakan produk Herbalife ini . Panduan bagaimana nak kurus dengan produk Herbalife , jumlah yang perlu diambil sehari . Itu semua telah diajar dan diberikan panduan oleh coach Herbalife saya diwaktu itu .
 
Saya diperkenalkan dengan Formula 1 , salah satu produk utama Herbalife untuk turun berat badan , ia adalah nutrisi seimbang yang hebat untuk tubuh badan kita , makanan sihat yang mengandungi 

 • 55 nutrein 
 • 18 asid amino
 • Serat 
 • Herbal terpilih
 • O kandungan lemak
 • O kandungan kolestrol

yang pastinya setiap hidangannya sangat mudah disediakan dan mengenyangkan !  yang paling seronok saya tidak perlu berlapar , makan sahaja apa yang saya ingin makan dengan syarat saya perlu shake 2x sehari. Saya beritahu coach saya , saya suka perisa ala2 nescafe dan coffee , jadi saya mula minum formula 1 perisa cappucino . Sungguh hebat rasanya kerana  sehingga kini saya telah banyak mempelajari pelbagai cara untuk buat shake Herbalife menjadi lebih enak untuk dinikmati . 

Disamping itu saya juga diperkenalkan dengan teamix herbalife yang dapat membantu saya didalam proses penurunan berat badan secara lebih efektif . Teamix juga adalah salah satu produk Herbalife yang paling kerap saya minum selain Formula 1 kerana ia bertindak sebagai antioxsida . Paling seronok kerana saya memang bukan seorang yang mempunyai masa untuk bersenam , tetapi bila saya minum teamix ini saya dapat rasakan peluhnya seolah saya berlari selama 20 minit ! , sungguh luar biasa !

70kg (Mac 2013) 


 • tidak lagi mempunyai masalah sakit tumit
 • tubuh badan semakin ringan
 • tidak lagi merasa letih 
 • lebih bertenaga 
 • sudah boleh memakai kembali pakaian lama saya 
 • sudah tidak perlu pening memikirkan apa yang perlu saya makan setiap pagi 
 • sudah kurang mengalami masalah sakit kepala , bisa2 badan dan pelbagai lagi masalah kesihatan kerana ternyata ia semakin berkurangan dari hari ke hari .

Disamping itu saya ingin kongsikan sedikit tips yang saya amalkan bagaimana nak kurus dengan lebih efektif menggunakan produk Herbalife  

 • Minum air masak sekurang2nya 3-4 liter sehari
 • kurangkan sukatan nasi - tapi still boleh makan kan 
 • kurangkan manis didalam pengambilan makanan
 • kurangkan kandungan garam didalam masakan 
 • kurangkan makan makanan berlemak seperti kuah yang mengandungi santan 
 • banyakkan makan sayur2an dan serat
 • gantikan buah2an sekiranya lapar

                                  68 kg                                    70kg ( Aidilfitri 2013)
Disclaimer ~ herbalife bukanlah ubat ,. ianya adalah makanan nutrisi yg seimbang yg diperlukan oleh tubuh pada setiap hari. Produk result adalah tidak tipikal, setiap individu berbeza.

Dan akhinya saya berjaya turun berat badan dengan produk Herbalife , ia telah banyak membantu saya , mengajar saya bagaimana untuk menilai keburukan dan kebaikan didalam setiap hidangan yang saya ambil . Ia adalah sesuatu pengalaman yang menyeronokkan buat saya . Dan akhinya saya berjaya turun berat badan sebanyak 24kg didalam tempoh 8 bulan . Terima kasih Allah , terima kasih Herbalife , terima kasih Coach !

Sebenarnya banyak lagi cara bagaimana nak kurus , semua terletak ditangan anda sendiri , anda perlu yakin dengan apa yang anda pilih . Memilih produk Herbalife sebagai makanan utama untuk menurunkan berat badan , menaikkan berat badan atau untuk mengekalkan kesihatan adalah pilihan terbaik saya dan anda semua .  Saya tidak boleh menjamin anda akan mendapat kesan seperti saya , saya dulu juga tidak dijanjikan akan dapat berat badan ideal dalam masa 8 bulan , semuanya berlaku kerana saya percaya kita perlu ada  tekad , usaha dan yakin boleh berjaya dengan sedikit pengorbanan . 

Disclaimer ~ herbalife bukanlah ubat , ianya adalah makanan nutrisi yg seimbang yg diperlukan oleh tubuh pada setiap hari. Produk result adalah tidak tipikal, setiap individu berbeza.  

Jika anda seorang yang susah untuk meninggalkan tabiat makan makanan yang tidak sihat , memang sukar bagi anda untuk mencapai kejayaan didalam program turun berat badan anda . Anda perlu berubah agar kehidupan anda lebih sihat dan lebih menghargai nilai sebuah kesihatan . Anda perlu ingat dan sedar , tiada siapa yang boleh membantu anda selain diri anda sendiri !

Dan sehingga kini sudah 5 tahun saya didalam Herbalife , terima kasih kepada coach Herbalife saya kerana sampai sekarang saya masih dan akan terus percaya dengan produk Herbalife ini . Saya kagum dengan diri saya walau belum mencapai berat yang betul-betul ideal tetapi saya sudah berjaya mengekalkan berat badan dan kesihatan badan saya sehingga kini . 

Jadi sekiranya anda sudah bersedia dan berminat untuk memulakan program turun berat badan anda dengan produk Herbalife dan lantik saya menjadi coach anda , hubungi saya di ieda0106@yahoo.com sms 017 9735306 @ whtasapp 018 2121619 . Saya yakin saya dapat membantu anda !Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...