PUNCA WANITA CEPAT TUA & GEMUK !

Salam semua

Have you had your shake today ?

Kalau saya uraikan apa punca wanita cepat tua & gemuk dan pastinya sukar untuk kita menerima hakikat ini .Alasan awak nampak tua , awak tak cantik seperti dulu selalu digelarkan kepada segelintir suami atau orang2 luar kepada sesetengah wanita yang sudah berkahwin mahupun belum berkahwin . 

Sedar atau tidak wanita berkahwin atau berkeluarga yang digelar sebegitu kerana beberapa faktor dan tahukah anda


  • Makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar - benar hancur akan membantu proses penghadaman anda , sekaligus mengelak kita dari gemuk . Tetapi hakikatnya wanita yang sudah bergelar ibu akan makan dengan lajunya tanpa sempat mengunyah kerana sebuk menjaga anak yang sedang menangis atau sedang bermain . Logiknya wanita mudah gemuk bila tidak sempat hadam makanan yg dimakan dengan betul .

  • Wanita juga mudah gemuk kerana kita ada sifat semulajadi yang tiak suka membazir , bila anak -anak tidak dapat menghabiskan makanan yang dimakan , kita pula yang akan menghabiskannya pula . Sayang dan takut utuk membazir , haa membazirkan amalan syaitan .. kan kan kan 

  • Apabila anak menangis di tengah malam , wanita juga yang akan bangun dan menyediakan susu buat anak2 .. Apabila tidak cukup tidur dan rehat , mulalah wajah menampakkan keletihan dan cepat nampak tua . Muka mula menampakkan kedut-kedut dan kusam yang tidak diundang . Jadi masa tu kalau nak cuba pakai pelbagai jenis produk , mungkin tidak lagi menjadi kesan . Dan disinilah mulanya perlunya kita minum air masak banyak - banyak dan pastikan kita tidur secukupnya .

  • Wanita yang bekerjaya pula , sudahlah balik penat bekerja , terpaksa pula menguruskan anak- anak dirumah pula , dengan pelbagai jenis dan ragam anak-anak , menyediakan makanan dan pelbagai lagi urusan rumahtangga maka mudahlah kita berleter dan marah - marah . Bila kita mula marah dan berleter cepatlah kita nampak tua walaupun marah itu tandanya kita sayang .

Kesimpulannya disini adalah , wanita cepat tua dan gemuk disebabkan faktor-fator diatas yang adakalanya  memang kita sebagai wanita tidak dapat nak elak . Menjadi isteri adalah perkara yang bukan mudah kerana tanggungjawabnya sangatlah besar . Hargailah mereka kerana mungkin tanpa mereka keadaan rumahtangga anda tunggang langgang jadinya . Dan kepada suami - suami di luar sana yang inginkan isteri anda kelihatan sihat , segar , cantik dan menawan , jangalah pula kedekut untuk membelikan produk yang boleh memulihkan kesegaran isteri - isteri anda ! 

Dan bagi saya , penyelesaian mudah adalah dengan menggunakan produk Herbalife , ia mengenyangkan dan mengandungi zat2 yang diperlukan oleh badan , semudah 1 2 & 3 . Penyediaan yg ringkas dan enak . Set lengkap Formula 1 , 3 dan teamix membuatkan anda mendapat kesan yang lebih baik . Produk ini bukan sahaja mampu menurunkan berat badan malah membuatkan badan kita sihat bermula dari dalaman badan . Ia mampu membakar lemak , mengembalikan tenaga dan dapat menjadikan badan kita lebih sihat .

Ketahui kenapa saya memilih menggunakan produk Herbalife untuk sihat dan cergas sentiasa .

Saya akan terus memilih untuk menggunakan produk Herbalife, kerana dengan mengambil produk ini setiap hari, saya kekal sihat, bertenaga dan susah mendapat penyakit. Dengan mengambil shake Herbalife setiap hari untuk sarapan, berat badan saya dapat dikekalkan.Saya akan sentiasa lebih cergas , sihat dan ada yang mengatakan saya kelihatan lebih muda ! Haaa kannn ;) .

Jangan tunggu lagi , anda boleh merubah kehidupan anda menjadi lebih sihat , hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk Herbalife .Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...