KEBAIKAN BERPUASA DENGAN NUTRISI HERBALIFE

Salam semua

APAKAH KEBAIKAN BERPUASA DENGAN NUTRISI HERBALIFE INI ?

Dah semakin hampir untuk kita menyambut bulan penuh barakah Ah Lan Wa Sahlan Ya Ramdhan ! ... wah memang saya sungguh teruja sekarang ini , manakan tidak , tahun ini adalah masuknya tahun ke 6 saya berpuasa dengan produk Herbalife ini .

Ramai yang bertanya kepada saya apa kebaikan berpuasa dengan nutrisi Herbalife ini ? soalan - soalan diantaranya adalah ahli - ahli saya mahupun dari pelanggan - pelanggan yang ingin mendapatkan produk Herbalife dari saya .

Ha mereka seakan kurang yakin dan percaya mereka boleh berpuasa dengan shake Herbalife ini . Yelah , ada diantara mereka baru pertama kali ingin menggunakan produk Herbalife didalam bulan puasa ini . Tetapi oleh kerana mereka yakin pengambilan shake herbalife di bulan puasa ini dapat membantu mereka mengurangkan lagi berat badan mereka , sebab itulah pelbagai soalan yang di tujukan kepada saya , risau katanya
Seperti biasa , saya selalu katakan kepada mereka , kebaikan berpuasa dengan nutrisi Herbalife ini sangat banyak , ia bergantung kepada individu kerana setiap individu itu berbeza . Apa yang dapat saya rasakan adalah pada hari pertama saya berpuasa dengan shake Herbalife ini 
  • saya langsung tidak merasa letih malah rasa bertenaga
  • saya tidak merasa mengantuk seharian dan ketika bertarawih
  • saya tidak merasa dahaga dan lapar
  • tiada lagi merasa angin @ pedih ulu hati - kebiasaanya saya akan merasakan angin dan pedih ulu hati bila tiba waktu senja untuk berbuka puasa
Memang ia memberikan saya kesan kesihatan lebih baik kepada saya kerana saya makan makanan dan nutrisi yang terbaik untuk berpuasa . Pilihan shake yang mengenyangkan ini betul - betul membuatkan saya rasa lebih yakin saya untuk menurunkan lagi berat badan saya . Saya dapat rasakan dengan minum shake Herbalife ini ia dapat mengawal rasa lapar saya dan secara langsung mengurangkan pengambilan lemak didalam badan saya .

Ia juga mengekalkan metabolisme didalam badan saya dan memberikan saya tenaga , bayangkan saya sendiri dapat melakukan kerja-kerja seharian seperti membasuh , menyidai pakaian, memasak , ke bazar ramadhan dengan wajah ceria ! , sampai ada yang bertanya , wajah saya nampak ceria macam tidak berpuasa .

Oh ya , jadual pemakanan di bulan puasa juga sangat lah mudah dan tidak membebankan anda , bagi saya ia memang memudahkan saya , malah saya tidak perlu bersusah payah untuk menyediakan juadah berlebihan untuk keluarga saya . Malah bila tiba waktu bersahur , hampir semua ahli keluarga saya mengambil shake Herbalife yang memang mudah disediakan , enak dan mengenyangkan !

Seperti yang saya katakan tadi memang banyak kebaikan berpuasa dengan nutrisi Herbalife ini . Nyata memberikan saya tenaga yang berterusan untuk menjalani ibadah sepanjang bulan puasa ini . Nutrisi yang lengkap dengan protein dan pelbagai nutrisi penting memang menjadi keperluan tubuh badan kita . Paling seronok ia mempunyai 5 pilihan perasa yang enak - enak !

Hanya dengan mengambil shake Herbalife bersama protein kita akan merasa lebih segar dan lebih bertenaga di sepanjang bulan puasa . Tak perlu susahkan diri untuk memasak hidangan lain untuk berbuka mahupun bersahur . Bagi saya jadual dan pemakanan yang diberikan oleh Herbalife memang membantu saya disepanjang bulan puasa .

Jadi jangan tunggu lagi , sekiranya anda sedang cuba berdiet dan ingin memilih menu berbuka puasa untuk diet yang sesuai untuk anda menurunkan berat badan menjelang puasa ini , Hubungi saya untuk mendapatkan produk Herbalife . Saya yakin dapat membantu anda sebagai seorang Coach Herbalife untuk menggunakan produk Herbalife dengan cara yang betul supaya anda dapat mencapai misi turun berat badan dan menjadi lebih langsing bergaya di Hari raya nanti .

Zarida Abu Bakar merupakan seorang Coach Herbalife yang telah berjaya turun berat badan sebanyak 24kg dengan menggunakan produk Herbalife dan kini bersedia membantu ramai orang untuk menguruskan berat badan dan menjadi lebih sihat dan bertenaga dengan menggunakan nutrisi Herbalife .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...