MAKANAN UNTUK DIET SEIMBANG

Salam semua

Adakah anda mencari Makanan Untuk Diet Seimbang

Have you had your shake today

Kebelakangan ini ramai yang memikirkan apakah diet seimbang yang boleh membantu untuk menguruskan berat badan atau  menurunkan berat badan . Maklumlah sekarang sudah hampir kepada musim cuti sek . Yelah , takut - takut bila cuti sek nanti lebih banyak cabaran untuk berdiet kerana sudah pastinya sebuk menyediakan pelbagai juadah untuk keluarga mahupun jemputan majlis kawin dan sebagainya .

Sebenarnya untuk mengawal berat badan dan berdiet ini bukanlah dikalangan wanita sahaja , malah golongan lelaki juga mengimpikan bentuk badan yang menarik dan sihat . Ramai juga yang masih belum tahu bagaimana untuk mereka mendapatkan makanan untuk diet seimbang .

Makanan seimbang dan mencukupi seharusnya memberikan kita tenaga , karbohidrat , protein dan lemak optimum , kandungan fiber yang mencukupi , bahan galian, vitamin dan asid lemak . Makanan yang memberikan kita tenaga membantu untuk membina badan dan menjauhkan kita dari mendapat penyakit.

Memang tidak dinafikan agak susah untuk mencari makanan sesuai untuk diet seimbang . Kebanyakan makanan sekarang mengandungi kandungan minyak , lemak dan kolestrol berlebihan . Oleh itu pengambilan makanan untuk diet seimbang sangat disarankan untuk memastikan anda sentiasa sihat didalam menjalani kehidupan anda . Dan baguslah jika anda sudah terfikir untuk menjaga penampilan diri mahupun didalam mengawal pemakanan . Ia juga akan memberikan keyakinan kepada diri kita didalam pergaulan seharian kita.

Dulu saya juga pernah mengalami masalah didalam mencari makanan untuk diet yang seimbang . Adakalanya saya cuba kurangkan pengambilan nasi , lauk dan kadang-kadang tidak langsung menjamah nasi . Saya tidak berani untuk mengambil pil atau ubat - ubat kurus yang berada dipasaran kerana khuatir akan kesan sampingan yang bakal saya hadapi .

Ketika itu saya juga hampir bosan dengan segala usaha saya apabila ia tidak membantu saya didalam  masalah berat badan saya , malah saya sering merasa lapar kerana terpaksa mengurangkan kuantiti makanan yang saya ambil . Tapi saya mula sedar , saya seharusnya tidak boleh berputus asa , saya perlu lebih berusaha dan cuba sedaya upaya saya untuk mencapai berat ideal selagi saya mempunyai keupayaan fizikal untuk melakukannya .

Sebagai seorang ibu , saya perlu mencari penyelesaian yang boleh membantu saya mendapatkan makanan untuk diet seimbang agar saya dapat menurunkan berat badan , kekal sihat dan dapat menjalankan amanah saya didalam keluarga seterusnya membesarkan anak - anak dengan sempurna . Syukurlah kerana saya telah berjumpa dengan Coach saya yang ketika itu memperkenalkan shake Herbalife sebagai  makanan untuk diet seimbang yang bersesuaian untuk saya . Alhamdulillah saya berjaya turunkan berat kepada 24kg dan mengekalkannya serta menikmati kesihatan sehingga sekarang .Shake Herbalife sebagai makanan untuk diet seimbang saya

Kenapa saya memilih shake Herbalife sebagai makanan untuk diet seimbang saya adalah kerana ia mengandungi nutrien lengkap dan khasiat yang berguna untuk memastikan badan menyerap segala khasiat tersebut . Pengambilan shake Herbalife sebagai makanan untuk diet seimbang bukan sahaja membantu didalam menurunkan berat badan malah membantu mengatasi pelbagai masalah kesihatan .

1. Mudah disediakan 

Kalau kita didalam usaha untuk berdiet ini , kita sering mahukan sesuatu yang cepat dan mudah disediakan . Memang susah untuk menyediakan makanan untuk diet seimbang dengan cara yang mudah dan cepat disediakan . Malah untuk mencari makanan yang bersesuaian juga memerlukan kita mengetahuinya adakah ianya mengandungi keperluan yang lengkap untuk sesuatu hidangan itu .
Dengan shake Herbalife yang mudah disediakan tidak sampai 5 minit , hanya perlukan air masak suam atau sejuk , kocak dan sedia di minum . Sudah tentunya ia menjadi pilihan kerana penyediaannya yang tidak memerlukan masa yang lama.

2. Mempunyai banyak perisa pilihan

Selain dari mudah dan cepat disediakan , ia mempunyai pilihan perisa yang sudah tentunya menjadi pilihan ramai .Pilihan perisa yang pelbagai ini sudah tentunya menjadi perhatian ramai orang . Anda boleh menikmatinya mengikut kesesuaian dan citarasa anda dengan pilihan perasa cappuccino , dutch chocolate , vanilla , strawberry dan tropical fruit .
Malah anda boleh kreatifkan penyedian shake ini dengan dicampurkan atau diblend dengan buah - buahan , susu rendah lemak , soya , kurma dan ais untuk menjadikan hidangan shake itu lebih menarik . Saya pula memang sukakan perisa cappucino kerana mempunyai aroma nescafe dan kopi , memang sedap dan enak untuk kita nikmati .

3. Mengandungi buah - buahan , sayur - sayuran dan rempah ratus 

Adakah anda rasakan apa yang anda makan selama ini mencukupi kandungan gizinya ? Shake Herbalife memberikan anda rasa kenyang lebih lama dan lebih bertenaga . Kandungan Vitamin A,B,C,D,E , zat besi , Iodin , Riboflavin , Kalsium , Protein , semua ada , semua cukup lengkap . 
Memang tidak perlu kita bersusah payah untuk mencari sayur - sayuran , buah - buahan , ikan , ayam , daging merah dan sebagainya untuk disediakan satu persatu didalam hidangan kita . Semua dah ada lengkap didalam satu shake sahaja . Nutrisi yang hebat inilah yang menggantikan semua makanan yang kita perlu cari kerana ia bukanlah makanan tambahan tetapi makanan untuk diet seimbang yang menjadikan kita lebih sihat .


Ramai yang mengatakan produk Herbalife mahal , tetapi mungkin ada diantara kita tidak sedar nutrisi shake Herbalife ini sudah berada di pasaran dunia dan boleh dibeli di lebih 90 buah negara . Bukan setakat seorang sahaja yang berjaya menurunkan berat badan dan menjadi sihat malah sudah berjuta - juta orang sejak lebih 30 tahun dahulu .

Cubalah anda fikirkan sejenak , berapakah kos sebulan yang perlu anda tanggung disebabkan masalah kesihatan anda . Dengan apa yang perlu kita beli untuk mendapatkan makanan seimbang , cuba kita kira berapa kos sebulan yang perlu kita belanjakan , kadang - kadang itu lebih dari sepatutnya . Tetapi bagi mereka yang bijak pandai pastinya akan merasakan apalah sangat nilai shake yang tinggi nutrisi ini berbanding kesihatan kita yang perlu kita jaga sampai bertahun - tahun dan hingga ke tua . Pada saya bukanlah membazir jika kita beli untuk usaha kita kearah kesihatan dan obesiti .

Oleh itu adalah sangat penting untuk makan makanan yang seimbang serta memilih shake Herbalife sebagai makanan untuk diet seimbang yang lengkap kerana ia sesuai untuk pengurusan berat dan kesihatan tubuh badan anda . Saya memang suka dan seronok didalam berkongsi mengenai kebaikan shake Herbalife ini . Justeru itu kepada sesiapa sahaja yang memerlukan sesuatu untuk membantu menguruskan berat badan dan kesihatan mereka saya sangat mencadangkan untuk mencuba shake Herbalife ini .

Jom kita mulakan dengan memikirkan betapa tingginya nilai sebuah kesihatan , mulakan langkah untuk serius  mengubah gaya pemakanan anda dengan memilih shake Herbalife sebagai makanan sihat anda , hubungi saya untuk mendapatkan produk Herbalife ini .


Hubungi saya sekarang : email ieda0106@yahoo.com [ call/sms/whatsapp
 017 9735306 (Digi) 018 2121619 (u-mobile)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...